söndag 9 september 2012

Höstens aktiviteter

Vi håller på att planera upp hösten litegrann. Vi brukar alltid åka på en liten weekend i november, för att lätta upp i höstmörkret. Vi har varit i London och Köpenhamn ( 2 ggr, vi älskar Köpenhamn och en av mina bästa vänner bor där).

I år blir det annorlunda. Vi har redan bokat in två små getaways, även om den första kommer att präglas av MacGyvers Lidingölopp. Om tre veckor åker vi alltså till Stockholm. Vad jag ska hitta på de timmar han är ute och kämpar i skogen vet jag inte. Jag gillar Söder, så kanske jag strosar runt lite där, småshoppar lite, fikar lite... Tips mottages tacksamt.
Och så har vi ju två kvällar, då det ska ätas gott. Tips på prisvärda restauranger mottages också tacksamt! Vi uppskattar vällagad och genomtänkt mat, men ekonomin tillåter inga astronomiska priser.
På söndagen har vi hela dagen på oss. Då passar vi på att gå på museum (Fotografiska, tror jag) och äta långlunch och se oss omkring.
För det finns ju så mycket att se, jag älskar Stockholm! Kan tänka mig att det är fint i september...

I oktober har vi bokat in oss för en romantisk helg på Amalias hus i Gränna. Då ska vi bara mysa och gå omkring och hålla handen och titta på polkagristillverkning och äta polkagrisar och njuta av tillvaron.

Så om det finns några pengar kvar till en novemberresa är tveksamt. Vi ville åka till Prag, men där vill man dricka öl och det känns ju lite olämpligt i dagsläget. Vi får se hur vi gör. Vi kanske får fullt upp med flyttstädning och annat kul istället.

Och Stockholm och Gränna är ju inte heller så illa pinkat!

3 kommentarer:

  1. Små utflykter hit eller dit piggar upp o får veckorna att springa fortare, det är tillräckligt många måndagar i livet ändå liksom..
    Jasså minsann, vi kanske möts hos Amalia då...vi slog till på den också! Vi skall gotta oss på Kreta en vecka i börna av okt, sedan blir det Gränna =) Mysig stad, inte så mycket action kanske men att strosa runt, kika lite, äta gott o njuta är tillräckligt med action ibland. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad lustigt! Vi är där 13-14 okt.
      Kreta låter ljuvligt, det kan ni behöva efter flytt och tapetsering och allt!
      Kram!

      Radera
  2. Mysigt det låter :)
    Noodle House är en fantastisk asiatisk restaurang..ligger på söder...som sagt, magisk mat, fantastisk personal om du går dit ska du prova rispapperrullarna..sinnessjukt gott med massor av färsk koriander..
    Kolla nätet om du tycker det är värt det :)

    Rosendals trädgårdscafé är underbart, ute på djurgården..en solig höstdag.

    Sonjas Grek, fantastisk prisvärd grekisk mat, oxå på söder :)
    Puss på dig!


    SvaraRadera