torsdag 27 juni 2013

På våran gård #1

Jag har ju lite då och då skrivit att det ser rätt illa ut utanför vårt hus. Nu är det dags att visa er. Eftersom jag inte är någon mästerfotograf ser man kanske inte precis hur det såg ut, men ni kan nog tänka er. Jag skriver såg för det har hänt grejer!

Jag kan börja lite med bakgrunden.Vi bor alltså sedan i januari i ett radhus på en liten ort utanför Göteborg. Vi har ett gavelhus och därmed lite mer "trädgård" än många grannar. I huset bodde tidigare en dam med förkärlek för växter. Hon körde hem ofantliga mängder jord och byggde upp kullar på både fram- och baksidan. På kullarna planterade hon allsköns växter på varenda millimeter. 

När vi flyttade in var allt brunt och visset (det var ju vinter). Vi tänkte att där har vi lite att göra till våren, men vi kunde aldrig ana hur det skulle bli. När våren kom tittade det upp olika lökar överallt och en skir grönska täckte kullarna. Ganska gulligt. Men ganska snart urartade det. Det sköt upp blommor och gröna växter precis överallt. Och mitt i allt detta en massa ogräs. Ingenting som ett par nyblivna föräldrar har tid att ta hand om. Dessutom ville vi inte ha kvar kullarna, det såg för jäkla ovårdat ut. 

Så MacGyver har grävt och grävt och grävt och kört med skottkärra och slitit sitt hår och krökt sin rygg. Och så igår kom finalen, kan man säga. En lastbil med grävskopa, som forslade bort all jord. För varje skopa som lades på lastbilen lättade vi en aning och rätade på våra ryggar. Vi behöver inte skämmas längre, vår framsida ser inte ut som en igenvuxen äng. För det var på framsidan all jord låg, även den från baksidan. Och det är framsidan jag kommer att visa för er idag. 


 Här har vi forslat över en massa jord och växter från baksidan.


 Och åt andra hållet...




 I den ena jordhögen fanns en rejäl björkstubbe som grävskopan drog upp. Den var ju rätt, öh... jordig, så den behövde rensas lite.


Nej, soptunnan ska inte stå där. Men ser ni? Det är platt!


Efter detta äventyr kändes det som att vi var färdiga, att ingenting mer behövs göras. Och vi var nöjda med det hela dagen igår.

Men idag är en ny dag och det är ju nu det roliga börjar! Efter en tripp till Plantagen har vi nu införskaffat lite lavendel, rosor, en dahlia och en liten barrboll. Var vi ska plantera dem blir morgondagens problem.
 




Nu blir det raggmunk med lingon och bacon. Och försöka söva en misstänkt pigg bebis. Vi hann nämligen med en runda på Ikea också och lillen har fått en ny lekbåge. Den är tydligen det bästa som hänt honom. Den, och att suga på sina händer. Han är lättroad, det må jag säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar