onsdag 4 juli 2012

Santa Barbara, Big Sur och Santa Cruz

Så har det gått några dagar sen jag sist skrev. Och det har hänt grejer må ni tro!
För det första så är jag nu en tvättäkta surfer girl, som tagit sin första våg, hela vägen in till stranden. Vi hade en relaxed och cool instruktör, som gav oss bästa möjliga grund för att lära oss. Att surfa är nog det roligaste hag gjort och Santa Barbara är nog bästa stället att lära sig på. Lagom vågor, inga hajar (men stingrockor) och varmt och gött i vattnet. Vi ska flytta dit, har vi sagt.

Direkt efter surflektionen hoppade vi in i bilen och åkte mot Big Sur. Alltså, tittar ni i ordboken och slår upp ordet storslaget, så hittar ni troligtvis en bild från Big Sur. Höga berg och klippor som stupar rätt ner i havet. Små stränder insprängda mellan klipporna (de flesta omöjliga att ta sig till), höga vågor som rasar in mot land i höga kaskader av skum, låga moln som ligger som ett mjukt skirt täcke över alltihop. Och höga redwoodträd. Älskar redwoods. Ja, ni ska få se senare, men har bilderna i kameran, bara en liten pelikanbild kan jag visa er här. Pelikanerna är ju också ett kapitel för sig. Så coola! Och vi såg sjöelefanter också! Ska försöka lägga upp en film på dem så småningom.

Hur som helst så hittade vi en camping bland redwoodträden, där vi slog läger. Mycket trevligt. Och sen utgick vi därifrån. Vi såg stränder (kan inte få nog av stränder, så vackert), pelikaner, och storslagna vyer.
Vid en av dessa vyer, högt uppe på en klippa där vi lyckades vara alldeles ensamma (vilket är svårt i Cali, det är folk precis överallt) gick MacGyver plötsligt ner på knä och sa att han hade så förbannat ont i foten.
Eller nej, nu skojar jag allt med er. Han friade ju! På typ världens vackraste plats! Ja, ni kan ju tänka er. Svaret var ju ganska givet och sen dess har vi mest gått omkring och lett fånigt och kallat varandra för fästman och fästmö, följt av ett förundrat fnitter. Det är grymt härligt att vara förlovad, faktiskt!

Vi har tittat lite på ringar, men inte hittat något än. Eller, vi hittade en som jag ville ha, men den var lite för stor och att beställa en mindre skulle ta två veckor och då är ju vi hemma igen. Jag vill gärna ha en lite speciell ring, inte helt slät, men inte med nån stor sten à la american style heller. Vi får se om jag hittar något liknande i San Francisco. För idag är det 4 juli och allt är stängt. Vi är just nu i Santa Cruz, som är en lite märklig stad ur stadsplaneringssynpunkt, men nu när vi fattat hur allt hänger ihop är det jättemysigt. Vi tänker fira nationaldagen med att gå på nöjesfält på boardwalken. De har en finfin bergochdalbana i trä som vi är mycket nyfikna på!

Bilderna kommer i lite konstig ordning, men de talar nog ganska mycket för sig själva, så ingen beskrivning blir det idag. Nu ska vi kicka igång den här dagen!

Ta hand om er där hemma!

1 kommentar:

  1. Stort Grattis Surfer Girl!
    Skall lusläsa USA rapporterna senare nu skummas det mest men jag hinner uppfatta att ni har det bra =)

    SvaraRadera